Välkommen att kontakta oss!

Välkommen till

Ett av mina publicerade inlägg

Växtplaner

Publicerad 12 september, 2016
Idag har vi ägnat hela dagen till att planera växternas placering. Alla växter vill vara på en plats de trivs, sol-skugga, fuktigt-torrt osv
Vi hade ett trädgårdsmöte i torsdags, Iris (boende), Camilla (personal på I), Anette(chef och ansvarig för utemiljöernas utveckling) och Tony och Benita från Hälsoträdgården Lunden.
Önskemål från mötet: Mycket blommor hela säsongen, hyacinter, tulpaner, stimulans för syn, smak, hörsel, lukt och känsel.
Rabarber, jordgubbar och blåbär för den goda smaken. Luktpion, hyacint mm för doftens skull doften är nog det sinne som framkallar minnen främst.
Ett litet vattenspel med ett lågmält plaskande blir det i gårdsplanteringen.
Salvia, Äppelmynta, Timjan för smak och doft.
Lökarna sätter vi samtidigt med de andra växterna. Det blir vintergäck, krokus, narcissor av olika slag, tulpaner i olika färger, hyacinter, gula kejsarkronor, en ståtlig växt som också håller skadedjur bort från jorden och allium med stora lila bollar.
Några lena lammöron att smeka finns med i planen.
Vi ”sålde” en bit rullgräs till en anhörig på avd J, priset var en perenn växt till gården. Vi blir glada för alla bidrag!
Den första växten är planterad, en Hängkaragan, som blommar i gult på våren. Planteringen fortsätter i den takt vi får hem växter lökarna kommer nästa vecka!
Benita